A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

4 tünet, hogy túl sokat stresszelsz


A hajhullás

Ugyan furcsa lehet, ám a hajunk állapota tökéletesen képes prezentálni, hogy éppen mi is zajlik az idegrendszerünkben, milyen lelki folyamatokon megyünk keresztül. Ennek oka, mégpedig az, hogy a magas stresszhormon szint egyfajta gyulladást okoz a szervezetünkben, ami aztán többféle módon képes károsítani a szöveteket. Többek között akadályozza a fejbőr vérellátását, gátolja a tápanyagok áramlását illetve a pigmentek termelődését. Persze jó hír, hogy az egyensúly visszaállításával a probléma is megszűnik, ám sok esetben a stressz kiiktatása nem is olyan egyszerű. Emellett pedig, ha krónikus hajhullást tapasztalunk, nem árthat egy alaposabb orvosi kivizsgálás sem.

Fejfájás

A fejfájás a stressz egyik legjellemzőbb tünete. Bár azonosítása során probléma lehet, hogy számos egyéb más egészségügyi probléma is állhat a háttérben. Azonban, ha stresszes életmódod folytatnunk és állandóan aggódunk valamin, az idegsejtjeink előbb vagy utóbb fellázadnak és szörnyű, véget nem érő fájdalommal jelzik, hogy valami gond van. A fejfájást persze okozhatja a kiszáradás is, így fontos, hogy figyeljünk a napi folyadékmennyiségre is. Emellett pedig fontos, hogy az esztelen gyógyszer-bevitel helyett inkább az okokat keressük meg, majd iktassuk ki és igyekezzünk helyreállítani a belső békénket, harmóniánkat.

A magas pulzus

Az nyilvánvalóan egyértelmű, hogy ha idegesek vagyunk, sokkal gyorsabban ver a szívünk is. A pulzus normálértéke valahol 70-120-ig terjed, ez alapjaiban véve egyénfüggő. Ha a pulzusunk azonban ezen érték felett van rendszeresen, akkor feltehetőleg valamiféle kezelésre szorulunk. Bár a számok nem is feltétlenül érdekesek, ugyanis a testünk hamar jelzi, ha valami nincs rendben. Ha például nem vagyunk hozzászokva a terheléshez, akkor már 90-100-as pulzus esetén is erőteljesen kalapálhat a szívünk. Azonban, ha állandóan érezzük a „majd kiugrik a szívünk” effektust, érdemes lehet mélyebbre ásni és megtalálni a probléma lelki eredetű okait.

Töredezett körmök

A kezünk számtalan egészségügyi probléma hordozója lehet és többet árulhat el rólunk, mint azt mi magunk gondolnánk. Többek között a körmeink azok, amik leleplezhetnek bennünket, ugyanis nem csak a tápanyaghiányt teregetik ki, de arra is felhívhatják a figyelmet, hogy túl sok bennünk a felesleges feszültség. Ugyanis a stresszes életmód negatívan befolyásolja az anyagcserénket, így pedig hiába eszünk egészséges ételeket, a tápanyagok képtelen lesznek felszívódni. A stressz pedig olyan kényszercselekvéseket eredményezhet, mint például a körömrágás. Ha úgy látjuk, valami probléma van a körmeinkkel, a vitaminbevitel mellett a nyugalomra is fokozottan figyelnünk kell.