A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Fényhatások otthonunkban


A világítás döntően meghatározza otthonunk hangulatát, ráadásul ez a hangulat jelentősen befolyásolható, különböző fényhatásokkal. Lakhelyünkön a fény, a megvilágítás a napszaknak megfelelően egyébként is változik. Azonban vannak helyiségeink, melyek nappal is igényelnek valamilyen mesterséges fényforrást, ám a különböző napszakok, különböző fényhatást igényelnek. Ennek megfelelően a fényhatások létrehozhatnak általános világítást, célzott világítás és díszvilágítás. A sokszínűségét mi sem bizonyítja jobban a lámpa webáruház kínálata, ahol közel ötezer különböző lámpa szerepel a kínálatban.

Halogén spot lámpa


A spot lámpák célzott világítást hoznak létre egy adott térben. Ez a fajta fényhatás kiválóan hasznosítható a konyhákban, biztosítja, és oda irányítja a fényt, ahol legnagyobban szükség van rá. A konyhaszekrények alatt elhelyezhető spot lámpák szintén nagyszerűen hasznosíthatók a konyhában. Ez a fényhatás a hangulatot ötvözi a praktikummal.

A spot lámpának - irányíthatóságának köszönhetően – számtalan felhasználási területe lehet otthonunkban, például kiemelhetünk vele egy festményt, képet, vagy a sötét folyosónkra hozhat világosságot.

Fali lámpák


A fali fények alkalmasak általános és visszafogott fényhatások elérésére. Remekül használhatjuk őket a folyosókon és étkezőnkben. Az étkező sokoldalú megvilágítás igényel, hiszen különböző alkalmak színhelye lehet, egy családi vacsora alkalmával a szoba legyen jól megvilágított, de egy romantikus vacsora vagy baráti vacsora esetén, a fali világítás teljesen más hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Célszerű fényerősség szabályzós kapcsolókkal ellátnunk a fali lámpáinkat, ezzel jobban tudjuk kontrollálni a fényük erejét az alkalomnak megfelelően.

Lámpák és csillárok


A lámpák segítségével az otthonunk szinte minden szobájában megfelelő fényhatást érhetünk el. Az asztali lámpák barátságos hangulatot teremtenek a folyosónkon elhelyezett asztalra állítva, vagy a lakás más helyiségeiben is. Sok és főleg különböző fényre van szükség a hálószobában és a vendégszobában, helyezzünk lámpát a komódra és az éjjeliszekrényre, hogy a szoba lágy világítása előkészíthesse pihenésünket lefekvés előtt. A nappalik teret adnak fantáziánknak, ebben a viszonylag nagyobb helyiségben csodálatos fényhatásokat érhetünk el. A központi világítást elfelejtve használjunk asztali- és padló lámpákat, így teremtve meg a megfelelő világítást az otthonunk nappalijában. A csillárok használatával, elegáns, dekoratív fényhatást érhetünk el, ezzel téve teljessé egy-egy szoba hangulatát. Ezek nemcsak a szoba megvilágítását szolgálják, de egyértelműen meghatározzák a szoba stílusát és dekoratív központi egysége helyiségeinknek.