A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Lámpa gyerekszobába – Hogyan világítsuk meg a gyerekszobát?


Fontos a biztonság


A legbiztonságosabb gyermek lámpák, a falba süllyeszthető, célzott világítás. Ennek előnye, hogy nagyon strapabíróak és kifejezetten ellenállóak, mikor a gyerek kemény próbának teszi ki felfedezései során, ellentétben másfajta gyerek lámpákkal. Az igazi biztonságot azonban mégis az jelentheti, ha a világítótesteket úgy helyezzük el, hogy a gyerek ne érhesse el.

Mielőtt elindulnánk beszerezni a gyermekszobai lámpákat fontos hogy tisztában legyünk a hatékony megvilágítás alapvető szabályaival. Minden gyerekszobában több fényforrásra van szükségünk, általános-, célzott- és kiemelő világítás.

Általános világítás


az a fajta fény, mely betölti az egész szobát. Figyeljünk arra, hogy ez az általános fény megfelelő biztonságot és komfortérzetet biztosítson a gyereknek. Erre a célra legalkalmasabb a mennyezeti lámpa vagy csillár.

A mennyezetre szerelt világítótestek a legbiztonságosabbak, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy a lámpát leverjük.

Célzott világítás


akkor használjuk, ha egy célzott területet szeretnénk megvilágítani. Ilyen például az asztali lámpa, melynek használata nem erőlteti meg a szemet. Egy dekoratív gyermek lámpa általában alkalmas asztali és éjjeli használatra is. Asztali lámpa vásárlása előtt mindig győződjünk meg arról, hogy nem billen-e meg könnyen, nem termel sok hőt az égő, nem legyen túl nehéz, arra az esetre, ha a gyerek lelökné, vagy lerántaná.