A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tippek és tudnivalók az internetes vásárlás szerelmeseinek


Tematikus keresés

A fentebb említett oldalakon lehetőségünk van a tematikus keresésre, melynek segítségével könnyedén leszűkíthetjük a listánkat. Így biztosan csak azok a termékek jelennek majd meg kijelzőnkön, amit valóban kerestünk. Azonban mivel Internetes vásárlásról van szó, nem biztos, hogy az általunk kiválasztott termék raktáron van, így külföldi eladó esetében érdemes lehet írni neki egy e-mailt vagy az adott rendszeren keresztül üzenni neki és érdeklődni a termék kínálatról. Így elkerülhető egy felesleges procedúra, hiszen ilyen esetekben előre utaljuk a pénzt, amit később vissza kell, kérjünk, ha nem érkezik meg a kért termék.

A biztonság kérdése

A rendelős oldalak számos előnye mellett buktatókkal is rendelkeznek. Érdemes figyelnünk vásárlás során az eladások mennyiségére illetve a visszajelzésekre. Ezek iránymutatóként szolgálhatnak, hiszen egy magas pontszámú termék esetében nagy valószínűséggel nem fogunk csalódni, ám ha kevés a pozitív visszajelzés vagy esetleges a negatív dominál, ott előnyös lehet inkább tovább állni és mási eladó termékei között böngészni.

A szállítás

Külföldi oldalak esetében fontos odafigyelnünk rá, hogy milyen módon történik a kiszállítás. Számos oldal esetében találkozhatunk a „Free Shipping” azaz az ingyenes kiszállítás lehetőségével, amivel súlyos forintokat spórolhatunk meg egy-egy vásárlás alkalmával. Ám ebben az esetben az eladók gyakran határoznak meg egyfajta limitet, tehát csak abban az esetben postázzák ingyen a terméket, ha egy minimum összeg ellenében rendelsz tőlük. Ezért minden egyes vásárlásnál alaposan böngésszük át a termékek leírását, így elkerülhetünk néhány kellemetlen szituációt.

Megjegyzés rovat

Sok esetben ezt hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, mondván nincsen semmi plusz mondanivalónk. Ám egy olyan termék esetében, ahol öt-tíz féle szín áll rendelkezésünkre, esetleg a méretet is pontosan meg kell adni, ott érdemes lehet konkretizálni kérésünket, máskülönben kénytelen leszünk elfogadni a postázott terméket, melynek színe és mérete nem biztos, hogy maradéktalanul kielégíti majd az igényeinket.

Mikor rendeljünk?

A külföldről érkező termékek esetében figyelembe kell vennünk azt is, hogy a szállítási idő 15-60 nap közé esik általában. Ez persze nem azt jelenti, hogy a termék tutira csak két hónap múlva érkezik meg hozzánk, de akkor sem kell meglepődnünk, ha igen. Így tehát ha külföldi oldalakon keresztül szeretnék bonyolítani vásárlásainkat, fontos lehet jó előre megfontolni, hogy kinek és mit is szeretnénk. Szóval, ha a párunk születésnapja két hét múlva lesz, ne ma rendeljük meg neki azt a szuper elektromos borotvakészletet, mert nagy rá az esély, hogy nem érkezik meg a nagy napra.