A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A kütyük világa – itt az okosóra őrület?!


Biztosan emlékszünk arra a bizonyos sorozatra, amelyet több, mint 20 éve vetítettek először kis hazánkban. A főhős az óráján keresztünk kommunikált az autójával, amely akkor még csodának tűnt. Nos, annyira nem állunk már messze ettől, hiszen van egy okosórás alkalmazás, amely hasonló trükköket tud, mint filmbéli elődje. Az elektromos autót ugyan nem tudja még beindítani, de az ajtók nyitása és zárása vagy a belső hőmérséklet beállítása is a tervezett funkciók közt van számos másik mellett.

Az okosóra lényegéről folynak viták, egy dolog azonban biztos. A termék alkalmas a pontos idő kijelzésére, továbbá alkalmazásokat lehet rá letölteni, hasonlóan, mint az okostelefonok esetében. Az okosóra egyébként a tulajdonosánál lévő okostelefonnal kommunikál bluetooth-on keresztül. Típustól függően képes jelezni a felhasználó felé a bejövő hívásokat, szöveges vagy Facebook üzenetek érkezését, emlékeztetőket esetleg a távolságot vagy más speciális adatot. Hogy mennyire szükséges azt mindenki döntse el maga, a számok viszont azt mutatják, hogy van rá kereslet!

Kisebb és nagyobb cégek is részt akarnak maguknak az okosórák piacából. Évekkel ezelőtt jelentek már meg okosórák, bár az első verziók nem mindig bizonyultak a legjobbnak. A fejlesztések természetesen ezen a területen is folyamatosak. Lassan minden nagy cégek piacra dobta a maga okosóráját és a választék egyértelműen bővül. Vannak, akik azt állítják, hogy ezek az eszközök is ugyanúgy részévé válnak életünknek, mint a telefonunk.

Noha az első verzióknál a készenléttel is voltak gondok, mára úgy tűnik mindez már a múlté. A bluetooth kapcsolat miatt előfordult, hogy fél nap után tölteni kellett az órát, viszont szerencsére a mostani példányok már egy hét körül bírják a működést töltés nélkül. A designt tekintve is széles a paletta, a hagyományos órához hasonlótól a négyszög alakún át a karperecre emlékeztetőig mindent megtalálunk és kedvünkre válogathatunk.

Feledékenyek részére különösen örömteli a hír, hogy van már olyan óra, amely képes mérni, hogy a telefontól vagy a táblagéptől milyen távolságra került. Szükség esetén figyelmeztet, hogy soha többé ne kelljen keresnünk készülékünket.

Biztos, hogy sok emberben felvetődik a kérdés, hogy kell e még egy plusz kütyü az életében vagy sem?! Az tény, hogy egy okosórának nagy hasznát vehetjük például egy üzleti tárgyaláson, ahol nem kell a telefonért kapkodni a zsebünkbe, ha hívásunk érkezik. Az óráról egy gombnyomással elutasíthatjuk azt elkerülve a kellemetlen szituációkat.

De jól jöhet egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön vagy akár az uszodában is, ha szeretnénk tudni, hogy mennyi kalóriát égetünk el a medencében cirkálva. Futás közben is kényelmesebb viseletnek bizonyul, mint a mobilkészülékünk használata és ahhoz hasonlóan zene lejátszására is alkalmas. Egy szó, mint száz ezt a kütyüt is bevethetjük az élet számtalan területén, megkönnyítheti életünket, ha áldozunk rá.