A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Házi módszerek macskajaj ellen


Biztos veled is előfordult már, hogy egy-egy átmulatott éjszaka után szörnyű fejfással ébredtél és tulajdonképpen az egész napod ágyban töltötted. Pedig számos másnaposság űző praktika ismeretes, melyek bevetésével garantáltan jobban fogod magad érezni, ráadásul az egész napod sem kell elvacakolni. Íme, néhány házi módszer, melyek segítségével csak hűlt helye marad a macskajajnak.

A víz

A legalapvetőbb, ugyanis az alkoholnak vízhajtó és dehidratáló hatása van, így másnap ajánlatos minél több tiszta – lehetőség szerint buborék mentes – vizet fogyasztani, hogy az elvesztett folyadékmennyiséget pótold. A szakemberek még azt is javasolják, hogy mielőtt ágyba bújnál is igyál meg 2-3 nagy pohár vizet, hogy másnap könnyebben menjen az a bizonyos ébredés.

A méz

Furcsán hangzik, igaz? Pedig igazi kis csodaszer, hiszen amellett, hogy szinten minden betegségre gyógymódot jelent, a másnaposság tüneteit is hatékonyan szünteti meg. A benne lévő tápanyagok ugyanis elősegítik az alkohol gyors felszívódását. Ahhoz, hogy a panaszok minél előbb megszűnjenek kb. 20 percenként együnk két-három teáskanál mézet egészen addig, míg rosszul érezzük magunkat.

A banán

Az alkohol fogyasztása során nem csak víz, de jelentős mennyiségű kálium is kiürül a szervezetünkből, ezért a panaszok enyhítése érdekében, fontos, hogy az elvesztett kálium mennyiséget is pótoljuk, lehetőleg természetes módon. A banán pedig a legnagyobb mennyiségben káliumot tartalmazó gyümölcs, ezért fogyasztásával könnyebben átvészelhető a másnap első néhány igazán kellemetlen órája. A mézzel alkalmazva pedig fokozódik a hatása és tuti, hogy néhány órán belül már arra sem fogsz emlékezni, hogy másnapos voltál.

Szénhidrátok

A szénhidrát tartalmú ételek tökéletesek lehetnek, ha épp másnaposságtól szenvedsz. A péksütemények ugyanis segítenek feldolgozni az alkoholt, ezért ébredés után egy sajtos pogácsa mindennel felér, neki köszönhetően biztosan hamarabb megszűnnek a másnaposság okozta panaszok. Ha pedig diétázol egy napra feltétlenül függeszt fel a cél elérésének érdekében.

A paradicsom

A paradicsom vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag gyümölcs, ezért is van nagy szerepe amúgy is a szervezet regenerálásában. A benne lévő gyümölcscukornak köszönhetően pedig segít lebontani az alkoholt. Ha nem szereted önmagában, vegyítheted fűszerekkel, ízesítheted citrommal és így egy igazi másnaposság űző koktél készíthetsz belőle.