A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A randi vége - vajon mi a helyes út?


Az első találkozás mindig rizikós. Nem tudhatjuk előre, hogy fog alakulni. Elképzelhető, hogy szinte már az első pillanatban távoznánk a legszívesebben. De az is lehet, hogy nagyon is jól érezzük majd magunkat, viszont szorít az idő. Akárhogy is, a randit is le kell zárni így vagy úgy. Nézzük, milyen viselkedés a helytálló egy találka befejezésénél.

Készüljünk előre

 • Ha úgy érezzük, hogy ez bizony nem életünk legsikerültebb randija, nyilván minél hamarabb távozni szeretnénk a helyszínről. Akkor járunk el a legmegfelelőbben, ha már előre készülünk.
 • Azt nyilván tudjuk, hogy tuti randira vagy kétesélyesre igyekszünk. Ha az utóbbi, előre jelezzük, hogy max másfél óránk lesz most, ennyit tudunk kiszorítani időnkből.
 • Ez elég lesz majd arra, hogy el tudjuk dönteni, szeretnénk-e a folytatást vagy felejtős a történet. Ha az utóbbi, ennyi időt ki fogunk bírni, és másfél óra után bűntudat nélkül távozhatunk. Örökre.

Lezárni, de hogyan?

 • Ha a randi jól sikerül, előbb-utóbb akkor is eljutunk a végére. Sokszor senkinek sem akaródzik kimondani a végszót. Kínos, ha az óránkat vagy a telefonunkat nézegetjük, ráadásul nem biztos, hogy kapcsolni fog a partner.
 • Lehet, hogy pusztán furcsának fogunk tűnni a szemében. Éppen ezért az átlátszó trükkök helyett mondjuk meg nyíltan, hogy későre jár, lassan indulnunk kell, de szívesen folytatjuk a csevejt más alkalommal.
 • Ezzel semmi esetre sem fogjuk megbántani a másikat. És eme kijelentéssel nem is köteleztük el magunkat, lehet pusztán egy udvariassági gesztus is.

Sokat vitatott kérdések

 • Ki fizessen? Kísérjen-e haza? Ezek mind olyan kérdések, amelyek vélhetően már a randi előtt is fel fognak merülni. Mindig legyen nálunk annyi pénz, hogy a fogyasztásunkat ki tudjuk fizetni.
 • Természetesen úgy illik, hogy a pasi fizet az első randevún, de ma már egyre inkább divatba jött- különösen a fiatalok körében-, hogy a nők vállalják a részüket.
 • Ha magától nem ajánlja fel a pasi sem a fizetést, sem a hazavitelt, és ez nekünk nem tetszik vagy rosszul esik,  természetesen nincs értelme a további találkának, nem ő a mi emberünk. Nem érdemes problémát csinálni belőle.

Csókkal fejezzük be az estét?

 • A csók –egy jól sikerült randi zárásaként- általában elcsattan már első alkalommal. Ha bizonytalanok vagyunk a másikkal kapcsolatban, inkább ne kísértsük meg a csókot, legfeljebb adjunk egy búcsú puszit az arcára.
 • A csók minden esetben biztatást jelent, ne hitegessük a másikat feleslegesen. Utólag sokkal rosszabb magyarázkodni, csak abba menjünk bele, amit helyesnek és őszintének érzünk az adott pillanatban.

Végül ne feledjük, bármi is történt vagy nem történt az első randin, nem kötelez semmire. Hagyjunk magunknak időt, hogy mindent nyugodtan átgondolhassunk a találka után.

***

Keresgélj online vagy fényképes társkeresőkön


« Vissza a cikkekhez