A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Az internetes társkeresés útvesztői I.


Partnert találni nem mindig olyan egyszerű, gyakran tele van buktatókkal. Ismerkedjünk meg azokkal a hibákkal, amiket a leggyakrabban elkövetünk az internetes társkeresőkön.

Egyik társkeresőről a másikra

  • Jó tudni, hogy vélhetően ugyanazokkal az emberekkel fogunk találkozni a különböző internetes társkeresőkön. Ha valaki komolyan elhatározza, hogy itt keres magának partnert, szeretne több vasat tartani a tűzben, hiszen úgy érzi, nagyobb eséllyel pályázik.
  • Aki viszont a kalandot hajszolja és könnyű prédákra les, ő pont azért fog regisztrálni a létező legtöbb helyre, hogy az újaknál rendre bepróbálkozzon. Ezért nem biztos, hogy jó ötlet tucatnyi társkeresőn folyamatosan aktívnak lenni.
  • Rengeteg időt elvesz, és idegesítő lesz ugyanazokba az emberekbe botlani. A legjobb, ha belőjük a számunkra legszimpatikusabbat, és csak akkor váltunk vagy keresünk másikat, ha úgy érezzük, valamiért itt nem terem számunkra babér.

Irreális álmokat szőni már az elején

  • Ne kezdjünk el tervezgetni, álmodozni már az elején. Természetes, hogy nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen rengeteg példa bizonyította már, hogy igenis meg lehet találni az internetes társkeresőkön is az igazit.
  • Nagyon szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy rögtön az első körben rábukkanjunk álmaink hercegére vagy hercegnőjére. Jó, ha türelemmel vértezzük fel magunkat, és számolunk azzal, hogy futni fogunk pár felesleges kört, mire megtaláljuk azt a partnert, akire vágyunk.
  • A legcélravezetőbb, ha tisztázzuk magunkban, hogy egy kicsit időigényes, ám annál izgalmasabb utat fogunk bejárni. Az sem mellékes szempont, hogy közben érdekes emberekkel levelezhetünk, barátokra is lelhetünk társkeresésünk során.

Hamis képet mutatni magunkról

  • Sokan ott követik el a hibát, hogy túlságosan meg akarnak felelni egy ideálnak, éppen ezért torzított képet rajzolnak magukról. Kidomborítják az összes –sokszor feleslegesen ecsetelt- jó tulajdonságaikat, erényeiket, gyakran megspékelve hamis illúziókkal.
  • A másik szarvashiba, ha fontos részletet hallgatunk el (például egyedül nevelünk egy gyermeket, nincs munkánk, stb…). A hamis kép vagy titkolt ám lényeges momentum elhallgatása nem vezet sehova. Félrevezetünk másokat, és úgyis ki fog derülni előbb-utóbb az igazság.
  • Sokkal emberibb, ha őszintén feltárjuk a fontos részleteket, hiszen úgyis saját valónkkal fog elfogadni a másik. Sok keserves csalódástól, értelmetlen kudarctól fogjuk megkímélni magunkat, ha a félrevezetés és elhallgatás helyett az igazság útján haladunk.
*** Randizz bátran, vár az online társkereső  

« Vissza a cikkekhez