A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Nagy korkülönbség a kapcsolatban előny vagy hátrány?


Míg nem is olyan régen az volt a természetes, ha a férfi érettebb, jóval idősebb a nőnél, úgy ma már az is teljesen elfogadott, ha a pasi élemedettebb korú nőbe szeret bele és kíván vele együtt élni. Akármelyik fél is az idősebb, van egyformán előnye is, hátránya is.

A klasszikus felállás – fiatal nő, idősebb pasi-előnyei

 • Egy idősebb férfi megfontoltabb, józanabb, mint egy húszas vagy harmincas éveit taposó fiatalember. Lényegesen több élettapasztalattal bír, és ennek köszönhetően jobban ismeri már a női nemet is.
 • Nem utolsó szempont az sem, hogy az ágyban is ügyesebb, mint fiatalabb társai. Természetesen nem lehet életkorhoz kötni a szerelmet vagy a testiséget, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy az idősebb férfi jobban odafigyel a nőre az ágyban, fontosabb neki, hogy a partnere is élvezze a szexet.
 • Ezen túlmenően valószínű elérte élete nagy céljait, egzisztenciát teremtett, biztonságos hátteret tud nyújtani a nőnek. Tudja, hogy mit akar, határozott és magabiztos.

De vajon melyek a hátrányai?

 • Számolni kell az előítéletekkel, ha idősebb férfiba szeretünk bele. Sokan ferde szemmel nézik a fiatal nő-idősebb férfi kapcsolatát, valamilyen  -leginkább anyagi –érdeket sejtenek a háttérben.
 • Továbbá könnyen lehet, hogy az idősebb pasinak már volt egy előző rosszul végződő házassága, gyerekei, amelyek esetleges súrlódási pontok lehetnek a jelenben. 
 • Az is valós probléma lehet, hogy elképzelhető, nem szerepel már a tervei között egy második családalapítás.

És ha a nő az idősebb?

 • Igazából ez a felállás sem újkeletű, mégis rendre rácsodálkoznak és sokan nemtetszésüket fejezik ki, ha egy fiatal pasit látnak egy idősebb nő oldalán. Sok fiatal férfi őszintén vágyik egy érettebb nőre.
 • Kamaszként szinte mindenki fantáziált arról, hogy egy tapasztaltabb nő fogja bevezetni a szexuális élet rejtelmeibe, talán ennek a kivetülése jelenik meg a későbbiekben is.
 • Tény, hogy egy érettebb nő tapasztaltabb az ágyban, sokkal ügyesebb, mint egy fiatal lány, és ezt nagyon tudják értékelni a férfiak. Ha a lelki oldalát nézzük, úgymond kevesebb macera van egy idősebb nővel, józanabb, kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, mint egy huszonéves.

Az idősebb nővel való kapcsolat hátrányai

 • A szóbeszéden túlmenően van egyéb negatívuma is ennek a kapcsolatnak. Az érettebb nő fél, hogy kifut az időből, minél hamarabb családot szeretne szerelmétől.
 • A fiatal pasi viszont nem gondolkodik még házasságban, nem szeretné elkötelezni magát. Ez talán a leggyakoribb oka annak, hogy nem lehet hosszú távú és gyümölcsöző ez a kapcsolat.
*** Itt a nyár, randizz, találd meg a szerelmet, keress online és fényképes társkeresőt  

« Vissza a cikkekhez