A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Az internetes társkeresés útvesztői II.


Előző írásunkban megismerhettünk olyan konkrét hibákat, amelyet leggyakrabban elkövetünk az internetes társkeresőkön. Folytatjuk a sort, és bemutatunk még néhányat.

Egyfolytában csüngeni az oldalon

  • Óriási a kísértés –különösen eleinte-, hogy szinte percenként felmenjünk a társkereső oldalra azt lesve, mikor kapunk levelet álmaink hercegétől vagy hercegnőjétől.
  • Ez az állandó böngészés rengeteg időt elvesz, ráadásul sokszor csak bosszankodunk vagy csalódunk, hiszen vagy egyáltalán nem vagy épp olyasvalakitől kaptunk levelet, aki érdektelen számunkra.
  • Próbáljunk kijelölni egy időintervallumot, amikor aktívan fent vagyunk a társkeresőn, és semmi nem sürget minket, nyugodtan böngészhetünk. Ilyenkor megválaszoljuk –a számunkra fontos- leveleket.
  • Ezt az időt szánjuk arra is, hogy mi is keresgélünk. Ne feledjük, nem csak várni, hanem tenni is kell ahhoz, hogy ránk találjon a szerelem.

Folyamatosan csapdákba esni

  • Egy társkeresőn- akárcsak a való életben- ezerféle ember megfordul. Ha nem vagyunk körültekintőek és kellően tapasztaltak, bizony számolnunk kell azzal, hogy újra és újra csapdába esünk.
  • Egyik legtipikusabb csapda amikor válogatás nélkül mindenkinek úgymond adunk egy esélyt. Gyakori helyzet az is, ha rendre ugyanaz a típus talál meg, mi pedig menekülni szeretnénk előle. Ez utóbbinál feltételezhetően rosszul adtuk el magunkat a bemutatkozóban, netán kétértelmű, félrevezető mondatokat ejtettünk el –akár véletlenül.
  • A legjobb megoldás, ha átolvassuk, és egy közeli baráttal átolvastatjuk a bemutatkozó sorokat, és újraírjuk, átértelmezzük azokat. Könnyen lehet, hogy egy apró tévedés, egy rosszul fogalmazott mondat az, amire pont azok harapnak rá, akiket messziről szeretnénk elkerülni.

Nem tudni szelektálni

  • Bizony meg kell tanulnunk különbséget tenni az irántunk érdeklődők között. Sem időnk, sem energiánk nincs arra, hogy mindenkivel folyamatos levelezést folytassunk, pusztán udvariasságból. Az meg végképp felejtős, hogy első szóra bárkivel találkozzunk személyesen.
  • Első körben szűrjük le, kik szimpatikusak, egyáltalán kik azok, akikre kíváncsiak vagyunk bővebben. Olvassuk el a bemutatkozóját, bár legyünk tisztában azzal, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar.
  • A sorai, a stílusa, az ahogy megszólít, helyesírása, hozzánk intézett kérdései azonban mind-mind árulkodóak lehetnek. Akik felkeltették az érdeklődésünket, csak azoknak írjunk hosszabb választ, a többieknek esetleg megköszönhetjük az érdeklődést, de a továbbiakban tekintsük tárgytalannak, ne válaszoljunk a levelekre.
  • Vigyázat, előfordul, hogy az illető más néven újra fog próbálkozni, de idővel majd ezt is ki fogjuk tudni szűrni.
*** Ne maradj szingli, randizz  

« Vissza a cikkekhez