A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Az online társkeresés etikettje-az első randiig vezető út


Amikor megismerkedünk valakivel a netes társkeresőn, egy kicsit más út vezet az első randiig, mint a különböző más helyzetekben. Nem kőbe vésett betartandó szabályról van szó, sokkal inkább megfontolandó jó tanács –különösen kezdőknek.

Az első lépések-a szűrés

  • Első körben mindig szelektáljunk. Sokan beleesnek abba a csapdába –különösen eleinte- , hogy boldog-boldogtalannak adnak úgymond egy esélyt. Ezzel tulajdonképpen megelőlegezzük a bizalmat, de egyben sok felesleges kört is lefutunk.
  • Javasoljuk, hogy szűrjük ki azokat a jelentkezőket, akik kevésbé szimpatikusak és kizárólag azokkal folytassuk az ismerkedő levelezést, akik felkeltették az érdeklődésünket. Ne áltassuk magunkat.
  • Aki valamiért nem igazán nyerte el a tetszésünket, szimpátiánkat már az elején, az nem valószínű, hogy később a szívünkbe fog férkőzni. Bízzunk az ösztöneinkben.

A másik feltérképezése

  • Mivel személyesen még nem találkoztunk, kizárólag a levelezéseinkre hagyatkozva térképezhetjük fel a másikat. A legcélszerűbb az esélyes pályázó minden nekünk írt levelét megőrizni, hogy később vissza tudjuk olvasni, újra ízlelgetni a szavait, mondatait, és figyelni azt, ami a sorok mögött meghúzódik. Már a leveleiből is sok minden átjöhet az illető személyiségéből.
  • Figyeljünk meg minden apró részletet. A megszólítás vagy a búcsú is jellemzően kedves vagy zavaró, esetleg bosszantó  lehet. Ha kicsit is idegesít, ne erőltessük. Amennyiben megmosolyogtat vagy/és gondolkodásra késztet egy-egy sora, esélyes jelöltünk van.

Információk gyűjtése

  • Nem kell tudni betéve a másik teljes önéletrajzát, de azért nem árt némi információ birtokában lenni még a személyes találkozó előtt. Tudjuk, hogy ki az illető, mivel foglalkozik, mivel tölti legszívesebben a szabadidejét, van-e jellemző hobbija, milyen jövőbeni nagy tervei, céljai vannak.
  • Melyek az ő  elvárásai egy kapcsolatban, mely dolgok fontosak számára, és melyek azok, amelyek eleve kizárhatják egy esetleges közös jövő lehetőségét. Ne essünk abba a csapdába, hogy egyfolytában kérdésekkel bombázzuk.
  • Engedjük, hogy meséljen magáról, és tegyük mi is ezt, természetesen bizonyos határokat betartva.

Minimális privát szféra

  • Érezni fogjuk, mikor jött el az idő, hogy kibújjunk a teljes vagy részleges anonimitás álarca mögül. Ha készek vagyunk rá, elhagyhatjuk a társkereső biztonságos terepét, és nyithatunk a magánszféra felé.
  • Valaki először inkább egy lazább msn-ben van benne, esetleg egy internetes közösségi portálon beszélgetne szívesen, megint más kész arra is, hogy telefonon vagy skype-on csevegjen választottjával. Mindenképpen beszéljünk pár szót a randi előtt, még akkor is ha úgy érezzük, zavarban vagyunk.
  • A beszélgetés jóval őszintébb, emberibb mint a levelezés, ráadásul előkészíti a terepet az első randihoz.
 

« Vissza a cikkekhez