A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Online társkeresés vajon belevágjunk?


Mai stresszes világunkban sokaknak egyszerűen nincs ideje, lehetősége ismerkedni. A gyorsabbnak tűnő –ám valójában néha macerásabb- online társkeresés tűnhet az egyetlen járható útnak. Na de nézzük, hogyan kezdjünk hozzá.

Az elhatározás

  • Az a lényeg, hogy bennünk szülessen meg az elhatározás, hogy regisztrálni szeretnénk egy vagy több társkereső oldalra. Ha valamilyen nyomás hatására cselekszünk, az vélhetően nem szül pozitív eredményt.
  • Sose foglalkozzunk azzal, hogy mit gondolnak vagy mondanak mások, rendelkezzünk önálló akarattal, legyünk döntésképesek. Ezek hiányában amúgy is bajosan fogunk eligazodni az élet bármilyen területén, legyen akár társkeresésről szó.
  • Acélozzuk meg és vértezzük fel magunkat. Akár rosszul akár jól döntünk, az a mi elhatározásunk lesz, amiért vállalni kell tudni a felelősséget.

Ügyesen regisztrálni és felvezetni

  • Nagyon fontos, hogy miként „adjuk el” magunkat a társkereső oldalon. Mivel elsőként mindenki a fotót és a bemutatkozó oldalt nézi meg, erre fektessünk nagyobb hangsúlyt. A bemutatkozó oldal legyen rendesen kitöltve, természetesen elfogadható, ha nem minden pontra térünk ki.
  • A fotó kicsit kényesebb történet. Ha szégyenlősek vagyunk, akkor egy olyan fotót válasszunk, amin távolabbról látszunk. Az igazolványkép kicsit hivatalos és merev személyiséget sejtet. Sokan kamufotót tesznek fel, ez csalogató lehet, de úgyis kiderül a turpisság, értelmetlen próbálkozás.
  • Egy frappáns és vicces mottó szintén nem árt, ha van a tarsolyunkban. Arra törekedjünk, hogy valamiképp kiemelkedjünk a nagy szürke masszából, de lehetőleg ne a jó ízlést sértve tegyük azt.

Vadásszunk

  • Az internetes társkereső egy kicsit olyan, mint egy hatalmas erdő, tele különböző fajtájú nagyvaddal és kisebb, ártalmatlanabb példányokkal is. Olyan különleges teremtményekkel is találkozhatunk akár, ami meg is ijeszthet minket.
  • Ha kellő vadászösztönnel rendelkezünk, akkor nem hátrálunk meg az első kudarcélménytől, hanem elegánsan tovasiklunk. Legyünk bátor, éber és kíváncsi vadászok. Gondoljunk arra, hogy hiába valós személyekről van szó, csupán egy virtuális térben mozgunk, nem eshet bántódásunk.
  • A sérelmek nem igazi sérelmek, hiszen az illető nem is ismer. A kudarcokkal –mint mindenütt- eleve számolnunk kell. Ha kitartóak és merészek vagyunk, előbb-utóbb valódi zsákmányra teszünk szert.

Mindent lehet, de semmi nem kötelező

  • Tisztázzuk magunkban, hogy nincs kötelességünk senki és semmi felé azon túl, hogy betartjuk a társkereső portál –teljességgel követhető- játékszabályait. Ne engedjük magunkat csőbe húzni, ne legyünk rábeszélhetőek semmire, amit valójában nem szeretnénk.
  • Senki semmire nem kötelezhet. Ugyanakkor merjünk kreatívak lenni. Aki mer az nyer, a világon mindenütt. Ha kedvünk van, játsszunk, hülyüljünk, szórakozzunk egy kicsit.
  • Ha érzelegni szeretnénk vagy egy kis lelki fröccsre vágyunk, arra is fogunk találni beszélgetőpartnert. Lényeg, hogy ne fogjuk vissza magunkat, mutassuk meg, hogy színes egyéniségek vagyunk. Bátraké a szerencse.
 

« Vissza a cikkekhez