A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Pasik, akiktől meneküljünk az online társkeresőn II.


Tény, hogy sehol, így az internetes társkeresőkön sem lehet általánosítani. Ugyanakkor a gyakorlat és a tapasztalat azt mutatja, hogy bizonyos típusok mégis fellelhetőek, akiket talán jobb hanyagolni, ha komoly kapcsolatot keresünk.

A levakarhatatlan

  • Van a pasiknak egy típusa, akitől szinte mindenki menekül a társkeresőkön. A levakarhatatlan. Ő az, aki egyszerűen képtelen felfogni, hogy hiába próbálkozik, nem akarunk tőle semmit, nem ő a mi emberünk. Az eszközök egész tárházát beveti, nem riad vissza semmitől.
  • Egy cél vezérli, hogy ránk tukmálja magát mindenáron.  Naponta több levelet is ír, unalomig ismétli ugyanazt. Már-már zaklatásba megy át a viselkedése. Eleinte még akár vicces is lehet egy levakarhatatlan „hódoló”, de egy idő után több mint valószínű, hogy egyre inkább idegesíteni fog.
  • Hiába kérjük meg, hogy ne írjon többször, nem hallgat a szép szóra. A legegyszerűbben úgy szabadulhatunk meg tőle, ha figyelmen kívül hagyjuk a leveleit, egyszerűen olvasatlanul töröljük azokat.

A lelki beteg

  • Ezzel a típussal sem árt vigyázni. Tulajdonképpen nem is biztos, hogy partnert keres, sokkal valószínűbb, hogy egy lelki szemetesládára van szüksége. Mindegy, hogy ki van a másik oldalon, a lényeg az, hogy legyen aki meghallgatja őt és természetesen egyet is értsen vele.
  • Telve van világfájdalommal, csak úgy ontja magából a keserveit. Persze meghallgathatjuk őt, próbálhatunk vitába szállni vele, de ha komoly kapcsolatot keresünk ne ragadjunk le ennél a típusnál.
  • Nem érett személyiség, és anyapótlékra vadászik, vagy olyan szinten frusztrált, hogy tényleg jobb, ha békén hagyjuk, ha nem szeretnénk egy problémás kapcsolatban vergődve mi magunk is lelki beteggé válni. A levakarhatatlanhoz hasonlóan, őt is zárjuk ki a potenciális jelöltek listájából.

Az okostojás

  • Ő az, aki mindig mindent jobban tud, az összes fellelhető társkereső profi és szakavatott követője, mindenkit ismer. Szerinte. Már az első soraiból ordítani fog, hogy rendkívül fontosnak érzi magát, bizonyos idegesítő szófordulatokat használ rendszeresen, tudálékos és öntelt.
  • Nem igazán érdemes vitába szállni vele, kivéve abban az esetben, ha kihívásnak érezzük, hogy kicsit letörjük az okostojás nagy gonddal felépített szarvacskáit. Sokra azonban nem megyünk vele, mert vastag a páncélja –bár mindenkinek van gyenge pontja, s leginkább az, amivel annyira kérkedik-és gyorsan odébb áll. Büszkeségét féltendő.
  • Egy-két jól irányzott frappáns mondattal azonban helyre tehetjük egy időre.

A született lúzer

  • Szegényt inkább sajnáljuk, semmint menekülünk előle. Vagy mosolygunk rajta. Esetleg segíteni szeretnénk neki, ha mást nem, bátorítással. De igazából egyik megoldás sem jó.
  • Valószínűleg minden online társkeresőn regisztrált már, és hihetetlen naivitással készül meghódítani a világot. Valahogy azonban soha semmi nem sikerül neki, alapból rosszul közelíti meg a dolgokat.
  • Ne essünk bele abba a csapdába, hogy önjelölt pszichológust játszunk vele szemben, inkább saját tapasztalatainkból merítkezve lássuk el egy-két valóban jó tanáccsal, majd engedjük útjára. Sajnálatból még nem született eget rengető szerelem.
 

« Vissza a cikkekhez