A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Miért keresd a szerelmet - Az aktív társkeresés fontossága


Hányszor hallottad már: „Akkor fog betoppanni az életedbe a szerelem, amikor a legkevésbé számítasz rá.” Igen, még tanácsoljuk is frusztrált, kétségbeesett barátnőnknek. De miért is? Tényleg csak ennyi lenne a titok nyitja?

Nézzünk csak egy kicsit körül az élet más területein. „Akkor fog rád találni a legjobb munkahely, amikor a legkevésbé számítasz rá.” „Akkor fog eljönni az életedbe a vízvezetékszerelő, amikor a legkevésbé számítasz rá.” „Akkor fog betoppanni az életedbe egy kiló kenyér, amikor a legkevésbé számítasz rá.” Ha most hevesen tiltakozol, hogy „Könyörgöm, a szerelem egy kicsit más, mint egy kiló kenyér!”, az annak a jele, hogy valami egészen mást vársz, mint ami várható.

És meg is értelek.

Mert nyugati, romantikaközpontú kultúránkban mi, akik Disney-filmeken és kötelező happy endes sztorikon nevelkedtünk, a szerelmet kizárólag valami felemelő, mindent elsöprő érzelemnek hisszük, ami az egekbe röpít, ahonnan aztán nem is látunk le többet a napi gondokra, párkapcsolati problémákra (nem beszélve a kiló kenyérről vagy a vízvezetékszerelőről). Pedig ez tévhit! A hosszútávú, boldog párkapcsolatért ugyanúgy meg kell dolgozni, ahogy azért, hogy jó munkahelyed legyen, hogy rend legyen a lakásodban és az érzelmi életedben. Szerencsére ezt sokan felismerik, rengeteg szingli veszi igénybe az internetes párkereső oldalak segítségét.

De céltudatos cselekvéssel megtalálod az utat önmagadhoz és a szerelmet, amire mindig is vágytál.

Az alábbi 5 tipp segít lerombolni a váratlanul betoppanó szerelem mítoszát. Ha eldöntötted, hogy eljött a tudatos párkeresés ideje, íme a legfontosabbak, amiket az internetes társkeresésnél is használhatsz:

  • Vedd számba az előző kapcsolataidat! Mennyi ideig tartottak? Ki kezdeményezte a szakítást? Van-e valami kísérteties hasonlóság közöttük?
  • Ha bennragadtál a múltban, szabadulj ki minél gyorsabban! Ne ábrándozz volt szerelmeken vagy olyanokon, akik akár most is jelen lehetnének, de valami miatt mégsem. Ezek elviszik a fókuszt, megakadályozzák a nyitást az új felé. Engedd el őket! Bocsáss meg nekik és zárd le a szívedben mindazt, ami nem a valóság! A gyógyulás, a boldogság ideát van: üdv a jelenben!
  • Készíts listát a tulajdonságokról, milyen partnert szeretnél! Két oszlopa is lehet: milyenre vágyom – mi az, amit még elviselek. Légy realista! Valóságos partnerben gondolkozz, Brad és Angelina foglalt ;) Lehet, hogy van valami külső tulajdonság, amiből képtelen vagy engedni (pl. magas, szőke), de jó lenne, ha már elvárásaidban meg tudnád fogalmazni a legfőbb jellem- és viselkedésbeli tulajdonságokat. És leírhatod azokat, amiket elviselsz (pl. bármilyen hobbi, ha zajos, büdös, akkor is. Most őszintén: mit számít ez?)
  • Lásd magadat az igazival. Milyen érzés, amikor vele vagy? Vigyázz, könnyen elakadhatsz a filmmel! Melyik jelenet fogott meg? Ha valamit újra- és újrapörgetsz, annak oka van. Megér egy alapos töprengést. Amikor kedvenc internetes párkereső oldaladon böngészed a szóba jöhető jelölteket, kit tudnál beleképzelni a filmedbe?
  • Változtass! Ha folyton ugyanazokban a körökben forogsz, többé-kevésbé ugyanazokkal találkozol. Menj el új uszodába, iratkozz be egy tánctanfolyamra, bármilyen klubba, ingyenes internetes társkereső oldalra, ahol új embereket ismerhetsz meg. Ez azt a lehetőséget is meghozza, hogy te magad nyitottabbá válsz más típusú lehetséges partnerek felé, mint akik eddig szembe jöttek.

Szóval ha elhatároztad magad, ne várj holnapig! Kezdd el ezzel az új szemlélettel keresni a párodat, aki attól lesz az igazi, hogy meglátod benne a lehetőséget.


« Vissza a cikkekhez