A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Kos horoszkóp - párhoroszkóp, szerelmi horoszkóp

KOS : unalom kizárva!

A legek legjével van dolgunk . Elszánt, motivált, ambíciózus és célratörő. Elég jó karakter, ha társkereséséről van szó, nem? Ő a zodiákus első jegye, a kezdet, vagyis a gyerekkor. Ez azt jelenti, hogy mindegyik Kosban él egy darabka gyermeki rész, kiben több, kiben kevesebb: játékosak, kiváncsiak és nagyon naivak. Utóbbi jelző sokszor visszaüt, ha párkapcsolatról van szó.

A Kos úgy ismerkedik, hogy a jelöltet beveendő várnak nézi: minden követ megmozgat, hogy nyerjen a csatában. Tényleg mindet! Ha így sem ér cél, dühösen távozik, és nagyon mélyen eltemeti magában a kudarcot, megy is tovább. Búslakodni nem ér rá. A Kos mindig elsieti a dolgot: sosem nézi meg alaposan, hogy kibe is szerelmes, kit is nézett ki magának. Inkább két dolgot csinál: a társban meglátott előnyös tulajdonságokat felnagyítja, illetve a saját ideálképeit ráakasztja a jelöltre. Ez a csalódás garanciája, és minden Kos minden szerelem esetében átél kisebb-nagyobb csalódásokat. Nagyon jellemző, hogy hónapokkal (évekkel) a megismerkedés után ébred rá, hogy kit is választott. A csalódás mértékét a saját önismeretének szintje befolyásolja, tehát nem reménytelen a helyzet, csak kapcsolatba kellene kerülni előbb önmagunkkal, utána pedig a szerelemmel. A sorrend nem felcserélhető, avagy végzet mellékhatásokkal jár!

Miután a Kos minden követ megmozgatott és célba ért (mert annyira lehengerlő, hogy a jelöltet el is sodorta az intenzív érdeklődés svungja), továbbra is legény marad a talpán. Mégha leány is. Ő az aktívabb, vagányabb, bevállalósabb, erősebb. Ő a nadrág, aki el is várja, hogy annak nézzék. Nagy igénye van arra, hogy a kapcsolat középpontja legyen, mindig szem előtt maradjon. Foglalkozni kell vele, mint egy gyerekkel.

Egy Kos mellett az élet sosem unalmas, mert amint esetleg azzá válhatna, ő közbe lép és generál valami izgalmat, ami neki kihívásnak, a másik félnek földrengésnek tűnik. Sok jövés- menés, sok barát, sok program, sok vita. A Kos igényli a feszültséget, ha nincs, csinál. De egy percig sem veszi komolyan. Azzal nem tud mit kezdeni, aki véresen komolyan gondol bármit pl. hisztit, megsértődést, örök haragot. Hirtelen típus nagy hanggal, nagy lendülettel, nagy elhatározásokkal.

Nehezen megzabolázható, öntörvényű jeggyel van dolgunk, akit teljesen lehetetlen "szoktatni" vagy megváltoztatni. Sőt, ez a kísérlet épp az ellenkezőjét éri el, minden nevelő célzat felesleges. Mint ahogy annak bizonygatása is (bármennyire jól alátámasztott érvekkel), hogy nem neki van igaza. Számára ugyanis egy igazság létezik: az övé. Mint látszik, ez a jegy annak ideális társ, aki maga is kerek egész egyéniség, bírja a gyűrődést, a vitákat és konfliktusokat; szereti a mozgalmas életvitelt és nem gondolja úgy, hogy 50 évig a dolgok változatlanok maradnak. Mert egy Kos mellett a dolgok 50 percig is ritkán maradnak változatlanok. Ellenben mindig kész használható megoldásokat szállítani, sosem fagy le, ha helyzet van, és képes teljes erőbedobással küzdeni, ha meg kell oldani valamit. Számára a probléma inkább feladat, mint kátyú. Ha a kapcsolat nehezebb időket él, és még nem hunyt ki belőle a szikra, akkor nem kell a szomszédba menni konstruktív ötletekért. Ahhoz pedig, hogy ne hunyjon ki a szikra, mindig kész kell lenni valami új kalandra és kitartóan kell erősíteni a hitét abban, hogy ő szuper. Mert mint feljebb írtam, ő egy a gyerek ártatlanságával és félelemmentességével él. Ez jó, ha újra kell kezdeni valamit, vagy egy elfásult kapcsolatból kell kimászni. A következtetéseket nem biztos, hogy levonja, az új kapcsolatba lépést viszont biztosan elsieti, ám nem is agyal-lelkizik évekig a miérteken, inkább él és tapasztal, ebből okul. Ő ilyen: gyors, kiszámítható és célratörő. Ezért szeretjük!