A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Mérleg horoszkóp - párhoroszkóp, szerelmi horoszkóp

A Mérleg: a profi

A Mérleg a leginkább párkapcsolati jegy. Hogy ez mit jelent? Sok minden sokkal könnyebben megy neki, mint bárki másnak. Egy csomó minden meg nehezebben. Jól megy a Mérlegnek az ismerkedés, finoman de határozottan tud vadászni úgy, hogy a kiszemelt áldozat egyáltalán nem érzi nyomulásnak, sőt tetszik neki a kedvesség. A Mérleg a csábítás bajnoka, ugyanis remekül ráérez, hogy kinek mi kell ahhoz, hogy elcsábuljon. Szerelmi eszköztára páratlan: a verbális manőverben épp olyan jó, mint a szexualitásban.

Ha ez mind megy, akkor egyetlen Mérleg szingli sincs? De van, mégpedig azért, mert eme páratlan készségeit kevés Mérleg használja ki jól vagy maradéktalanul. Fakad pedig ez abból, hogy ez a jegy sem áll jól az önértékeléssel, illetve ez nem teljesen igaz, inkább azzal van gondja, hogy a saját értékeit is felvállalja, mintsem mindig a másiknak akarjon megfelelni.

A második Mérleg-gond ugyanis a megfelelés: ő az, aki látványosan rugalmas, sokáig alkalmazkodó a kapcsolat kezdeti szakaszában, gond nélkül bevállal sokkal többet, mint amennyit kellene. A gond nélkül azt jelenti, hogy ekkor még nem éri túlvállaltnak a dolgot. Na de később! A Mérleg-kapcsolatokra nagyon jellemző, hogy a társ azon kapja magát, hogy férje/felesége igencsak megváltozott a kezdeti viselkedéséhez képest. Az történik, hogy amikor Mérlegünk révben érzi magát, akkor elkezd önmaga lenni, és az önértékelése szintje szerint mutathat nagyon vagy kicsit más képet magáról.

Don Juan Mérleg volt, és ő meg is testesíti mindazt, ami egy Mérlegnek fontos a szerelemben: a Szerelem, a lezser-flörtölő egymásra hangoltság és a kapcsolatban lét. A Mérlegek nem bírják sokáig egyedül. Sokszor nincs idejük kiböjtölni a kapcsolatok közötti átmeneteket sem, mert utálnak magányosan tengődni. Számukra az Élet valóban párosan szép.

Egy jól működő, fejlett önismerettel bíró Mérleg(-kapcsolat) az örömről szól. Ez is az a jegy, amelyik a napos oldalon szeret lenni. Imádja a randikat (a kapcsolat során végig, nemcsak az elején), a társasági összejöveteleket és a közös-elbújós nyaralásokat. Számára az Élet humoros és groteszk, de semmiképp sem komolyan vehető valami. Az Élet szép, ha nekünk jó együtt- ez lehet a mottó. Meg az, hogy ketten minden könnyebb. És tényleg. A Mérleg nem arra van kitalálva, hogy küzdjön vagy teljes erőbedobással munkálkodjon akár a kapcsolat megreformálásán is, ha arra kerül a sor. Ő inkább továbblép, de nem szeret sem romok között élni, sem háborút folytatni. Hamar mondja ki, hogy vége, mert tudja, hogy lesz másik, lesz jobb. Hogy valóban jobb jön-e, az attól függ mennyit tanult a hibáiból. Ha gyenge az önbecsülése, akkor hajlamos kirakat-kapcsolatban élni, amire az egészsége rámehet. Hírhedten konfliktuskerülő, vagyis nem szereti a balhét, inkább szőnyeg alá söpri a problémát, ami ideig-óráig jó megoldás.

Egy Mérleggel könnyű, mert minden szórakoztatja, nem várja el, hogy körülötte forogjon a világ. Nagyon hálás minden minőségi időért, kis odafigyelésért és hóbortjai tolerálásáért. Egyet kér cserébe: ne kelljen rendet, fegyelmet tartania, mert abban nem jó. Nem a háztartásvezetés bajnoka, neki ez a rész a kapcsolat nyűgös oldala, amit úgy próbál megúszni, hogy nem költözik össze. Így nehezebben derül ki, hogy utál felmosni. A Mérleg szívéhez a bőrén át vezet az út, továbbá az illatokon keresztül lehet őt leginkább meghódítani. Romantikus lélek, de nem a szirupos fajtából, a rafinált és színes-egyedi helyszíneket, körülményeket szereti. Annak lesz kiváló társa, aki partnert és nem alárendeltet; virgonc játékmestert és nem precíz munkaerőt keres az Élethez.