A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Rák horoszkóp - párhoroszkóp, szerelmi horoszkóp

A Rák: mindent megérez és semmit nem felejt

Már a cím is elég fenyegető, hát még ami mögötte van! A Rák az állatöv nagy gondoskodója és legbuzgóbb segítője. Kíváló anya és remek társ, ha egy erős, határozott hátországot szeretnénk magunknak. Főz, mos, takarít és nagyon odafigyel. Néha épp ez a baj, hogy túlságosan. Ahogyan a Bika is, ő is nagyon ragaszkodó, de ő érzésekhez ragaszkodik: ígéretekhez, vágyakhoz.

A Ráknak egészen határozott elképzelései vannak a számára ideális társról, és nagy eséllyel be is vonzza azt. Nem kell sokat tennie, csak mélyen belül elképzelnie, képszerűen, megfoghatóan. Ő ebben nagyon jó! Amiben nem annyira, hogy a várt jelölt megérkeztekor szomorúan tapasztalja, hogy bár a listának megfelelő embert szállították, mégiscsak vannak hiányosságok. Valahogy egy pici csalódást mindig kell, hogy érezzen, bármennyire fényesen is mennek a dolgok. A kissé keserű szájíz a védjegye.

A Rák óvatos társkereső, inkább belül teremt, mint a külvilágban igyekezne skalpokat gyűjteni. Nehezen mozdul be, egyedül az időfaktor gyakorol rá nagy nyomást: nem szeretne kifutni az időből. Mivel pompás megérzései vannak, nagyon hamar leveszi, hogy kivel van dolga. A megérzéseit azonban gyakran elhallgattatja, mert a gondoskodási vágya erősebb: „végre itt van valaki, akinek adhatok!” Számára lételem, hogy segítsen, hasznos legyen, amiből néha túl sok. Nyomasztóan tud „jót” akarni és támogatni, amikor ő jónak látja. Az viszont biztos, hogy minden terhet levesz a másik válláról legyen az anyagi természetű vagy akár egészségügyi ellátás: a Rák helyt fog állni, és ezt örömmel is teszi.

Kijönni vele csak akkor nehéz, ha elfelejtjük, hogy a látszat ellenére egy határozott egyéniséggel van dolgunk. Nem direkt és ellentmondást nem tűrő, de nem is hagyja magát: kivárja az idejét és nem mond le a véleményéről. Ha gyakran érzi magát sarokba szorítva, akkor büntet, kiválóan érzi, hogy miben tud keresztbe tenni. Ha viszont megbecsülve érzi magát, és úgy látja, hogy rá nélkülözhetetlen szükség van a család ellátórendszerében, akkor a legmegbízhatóbb, legerősebb társat kapjuk a személyében, aki még inspirációkkal, intuitív megoldásokkal is támogatja előmenetelünket, minden téren.

Köztudott, hogy a ráknak páncélja van, vagyis képes arra, hogy falat emeljen a külvilág és önmaga közé. Ez akkor következik be, ha túl sok sérelem érte, és nem akar újabb pofont. A fala mögül igen nehezen elehet előcsalogatni, hosszas bizalom-próbák következhetnek, míg előbújik. És még ekkor sem felejt! Különösen a sérelmeit hordozza sokáig, mindenre pontosan emlékszik, ami nem esett jól neki. Képes megbocsátani, de ez nem jelent felejtést. Nagyon oda kell rá figyelni, mert igen érzékeny és sérülékeny, fizikailag is kevesebbet bír. Igénye van magányos időkre is, amikor kipihenheti magát. Ha viszont egyensúlyban van, minden odaadásával a családért dolgozik, erejét nem kímélve. Önfeláldozása kiemelkedő és épp ezért gyakran találja magát méltatlan helyzetben, ám neki ez nem terhes, hiszen így érzi igazán, ha szükség van rá. Minden Ráknak ismernie kell nagyon jól önmagát, hogy a határait meg tudja húzni. Hogy ne veszítse el túl korán az alkotókedvét, a saját igényeit és álmait. Minden Rák egy erős harcost takar, aki gyengéd módszerekkel, de szilárdan küzd azért, hogy megmutathassa magát és hogy adhasson magából. Tartsuk ezt tiszteletben.