A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Szűz horoszkóp - párhoroszkóp, szerelmi horoszkóp

A Szűz: mindent bele!

A Szűz számomra egy nagyon változatos jegy, ha a kapcsolatokról van szó: van köztük tipikus agglegény típus éppúgy, mint kötelességtudó sokgyerekes családapa, vagy –anya. Nála minden annak a kérdése, hogy hogy áll belül a biztonságérzete, önbecsülése.

Egy Szűzben két dolog munkál nagyon erősen, és ez meghatározza a kapcsolathoz való viszonyát is: a szkepticizmus és a kötelességtudat. Utóbbin azt értem, hogy nagyon jellemző, hogy azért nem vág bele egy kapcsolatba, mert idős szüleit ápolja, vagy még nem szerezett elég diplomát. A kétségei pedig arra vezetik rá, hogy úgyis elromlik minden, még az is ami szépnek indul, ráadásul sehol sem látni manapság normális kapcsolatokat, miért pont nekem sikerülne. Innen nehéz szerelmesen-lelkesen, vágyódón és nyitottan rátalálnia a nagy ő-re. Ők azok, akik vagy halogatják és kifogásokat találva elodázzák a társkeresés aktív válfaját, vagy ugyan keresnek, de senki nem felel meg nekik. Jó, ezek a legrosszabb esetek, van azért olyan is, aki nekivág. Csak nem túl elszántan.

A Szűz-lélek utálja a kapcsolat elejét, szeretne minél előbb túllenni rajta: lakva ismeri meg egymást az ember! Sietteti a dolgokat, mert őt az érdekli, hogy mikét funkcionál a kapcsolat a szürke hétköznapokban. Nem érdeklik a nagy érzések, a bohókás randik és a romantika sem hozza lázba. Arra koncentrál, hogy a társa elég dolgos-e, tesz-e a kapcsolatért legalább annyit, mint ő maga. A Szűz egy munkatársat keres, akivel megoszthatja az Élet nehéz napjait. Nem bánja, ha a társa vidám vagy laza, de tegye magát oda, ha arról van, akkor nincs helye lezserségnek. A Szűz a zodiákus Hamupipőkéje, aki akkor jut el a bálba, ha az önismerete terén eleget dolgozott: vagyis kiválogatta magából a blokkoló tulajdonságokat. Ekkor egy szolgálaton és kölcsönös megbecsülésen alapuló szilárd kapcsolatot tudhat magáénak. Ha még sok a személyiségében a szorongás és a kritikusság, akkor viszont kemény idők várnak a szíve választottjára, mert bebizonyítja neki, hogy az Élet valóban zord hely!

A Szűz mindent a munka és kötelesség oldaláról közelít meg, csak akkor tud pihenni, ellazulni, ha minden munkáját befejezte. Vagyis ritkán. Ő valóban mindig mindent elintéz: rendet tart, rendszert vezet be, koordinálja az életet, ebben verhetetlen. És még csak elismerést sem vár mindezért, teszi a dolgát, mert neki így természetes. Megszól viszont mindenkit, aki nem ennyire kötelességtudó, vagy előnyben részesíti a lazulást. Ellenben akin azt látja, hogy szintén güzü, annak kiteszi a lelkét. A Szűz nem kap frászt, ha a kapcsolat válságba jut, vagy az Élet problémásabb korszaka köszönt be, sőt! Ekkor kapcsol igazán rá, mert azt érzi, hogy most van igazán rá szükség. Igazán azzal lehet levenni a lábáról, ha a teherbírását dícsérjük, mert ő a munkaerejére a legbüszkébb.

Lássuk be, a Szűz nem a rózsaszín ködös ábrándjaink megtestesítője, nem a romantika netovábbja és még csak hős szerelmes típusnak sem mondható, viszont megbízható támasz, abban a korszakban, ami a rózsaszín köd után kezdődik, és ez nagyon jól tud jönni, csak az elején még nem gondolunk rá!