A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Horoszkóp: Bak csillagjegy (12.22-01.20)


Bak csillagjegy (12.22-01.20)

Az állatöv tizedik jele

Alapeleme: Föld
Minősége: kardinális
Uralkodó bolygója: Szaturnusz
Színe: fekete
Ásványai: szén, ónix, minden fekete és hamuszínű kő
Féme: ólom
Növényei: mák, belladonna
Állatai: zerge, kecske, szamár
Száma: 10
Országai: Asszíria, Kisázsia, Svájc, Törökország, Albánia, Bulgária, Mexikó, Afganisztán, Anglia


A Bakot az anyagias munkafelügyelő Szaturnusz uralja. Gyakorlatias, rendezett és keményen dolgozó, a hagyományos világi ambíciók bűvkörében él. Szélsőségesen realista, fontosnak tartja a kézzelfogható eredményeket, ezenkívül türelmesen és módszeresen halad sikerei felé. Néha leterheltnek érzi magát az elvégzendő munka súlya alatt, sok fiatal Bak időt és pénzt pocsékol arra, hogy megszabaduljon a felelősség alól. Mindazonáltal, amint idősebbé válik már nem teszi ugyanezt, hiszen úgy hiszi, hogy az elismerést az érdemli, aki keményen meg is dolgozik érte. A véletlen, szerencsés lehetőségek nem érdeklik.

Néha az érdembe vetett erős hite túl messzire viheti és a vége neheztelés valamint előítéletekkel teli magatartás lesz azokkal szemben, akik nem érdemlik meg/ki helyüket a világban, vagy egyszerűen csak nem tűnnek úgy, hogy komolyan vennék az életet. Mások néha ünneprontó alaknak tarthatják, ez azonban segíthet abban, hogy nagyobb humorral szemlélje önmagát és visszafogja pesszimizmusát. Természetének könnyedebb oldalára való odafigyeléssel magabiztosságra törhet szociális élethelyzetekben és jól kamatoztathatja a társadalmi kapcsolatokból származó előnyöket.

Mivel általában személytelenül munkálkodik és ráadásul még érzéketlen is, az óriásvállalatok ideális vezetője lehet. Az igazgatói pozíciókat szinte a Bakoknak találták fel. Van érzéke észrevenni a dolgok egységes képét, de belelát a részletekbe is. A szegénység miatti félelme következtében, a pénzkereset kivételesen fontos helyet foglal el a Bakok életében. Gyakran csak azért áll munkába, hogy bármily keveset is, de kapjon valamit, és megvan az érzéke ahhoz, hogy bármely posztról irigylésre méltó helyre tornázza fel magát. Mégsem elégedett, ha a csúcson van, igazi célokra van szüksége, hogy biztonságban érezhesse magát. Ezért fontos tehát egy Bak számára, hogy az előrelépés lehetősége mindig nyitva álljon számára.

Oda kell figyelnie azonban a fatalizmusra, ami sajnálatosan alkalmas arra, hogy elfojtsa dicséretes szorgalmát, ami gyakran a gondosan leplezett alacsony önbecsülésének következménye.
A házasság a tradíciók miatt a Bak számára több informális elkötelezettséggel jár együtt. A Bakok sohasem házasodnak csupán szerelemből, valójában még csak nem is randevúzik olyannal, aki nem legalább olyan gazdag mint ő. Habár a kapcsolatok nem tartoznak a legfontosabb részéhez az életének, a házasságot nem csak anyagi biztonság miatt élvezi, hanem mert szüksége van valakire, aki előtt például nyugodtan elsírhatja magát. A Bakok hajlamosak arra, hogy olyanokat vegyenek el, akik társadalmilag és anyagilag prominens személyek, néha pedig csupán emiatt. Ezek a kapcsolatok nem feltétlenül vannak hasznára, ugyanakkor biztosítják azt az érzelmi biztonságot, amire egy Baknak szüksége van ahhoz, hogy kitűnjön az emberek közül.

Figyelem:
Az itt olvasható jellemzések persze nem mindenkire vonatkozik, Így kérünk téged ne általánosítsd partneredet. Lehet, hogy pont Ő az IGAZI.