A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Horoszkóp: Kos csillagjegy (03.21-04.20)


Kos csillagjegy (03.21-04.20)

Az állatöv első jele

Alapeleme: Tűz
Minősége: kardinális
Uralkodó bolygója: Mars
Színe: piros, élénk világos színek
Ásványai: ametiszt, okker, pirit, vörös kövek
Féme: vas
Növényei: minden erős ízű vagy tüskés növény, mák, hagyma, bors, paprika
Állatai: kecske, kos, juh, vadállatok
Száma: 7
Országai: Dánia, Németország, Anglia, Dél-Lengyelország, Szíria


A kosokat a szenvedélyes Mars, a naprendszer legenergikusabb bolygója irányítja. Ambiciózus és úttörőmunkát végző személyisége folyamatosan kitűnni vágyik. Mivel az első csillagjegy a sorban és a tavasz jelzője, igényli a rendszeres mozgást, valamint a kihívó feladatok állandó jelenlétét, annak érdekében, hogy ezzel ellensúlyozza a kevésbé pozitív Kos jellemvonásokat, mint a türelmetlenség és énközpontúság. A Kos jegyűek a győzelem lázában égő igazi versenyszellemmel bírnak, a küzdelemben mégis előzékenynek. Valójában a küzdelmet azonban önmagával vívja, mely így tovább növeli abbeli félelmét, hogy fény derül arra, hogy bizonytalannak érzi saját helyét a világban.

Mivel visszautasítja, hogy mások irányítsák könnyen konfliktusba kerül. Kényszer hatására hirtelen tűzhányóvá válik, és olyan dolgokat mond, melyeket később megbán. Majd, amint dühe elillan szeretne kibékülni és mindent a normális kerékvágásba látni viszont. Kénytelen azonban felismerni, hogy az emberek egy részét megijeszti természete, és lesznek olyanok akik majd nem akarják az ügyet gyorsan elsimítani, mint azt egy Kos szeretné. Ez újabb jelenetekhez vezethet. A fontos kapcsolatok megőrzése érdekében az önuralom elengedhetetlen. Ez nem jelenti azt, hogy el kell fojtania önmagát (hacsak nem élvezi azokat a tisztességtelen kos fejfájásokat), hanem inkább azt, hogy a napi kapcsolataiban felül kell kerekednie a pillanatnyi hangulatán.

Gyorsan tanul és olyan karriert tart szükségesnek, mely biztosítja a szabadságot. Utál az apró részleteken dolgozni, egy csöndes, kis irodában, éppen ezért vagy fellázad vagy megbetegszik, ha mégis ilyen helyzetbe kerül. Egy Kos szerint az ideális munkakörnyezet forgalmas és nyüzsgo. Habár lelkesedése megköveteli a teljesítményt, mégis fontosabbnak tartja a folyamatot a terméknél. Következésképpen olyan munkahelyre vágyik, ahol a hierarchikus ranglétra könnyen megmászható.

Hajlamos arra, hogy bármibe belekezdjen, annál kevésbé arra, hogy be is fejezze ezeket, romantikus kapcsolatai meggátolják ebben. Habár versenyző szellemiségű soha nem akar senkit sem megbántani, sokkal inkább arról van szó, gyakran érzi magát kényszerítve arra, hogy hirtelen tovább álljon. A Kosok utálják a kivárás taktikáját, ez pedig néha éretlen és lobbanékony tettekre sarkalják.

Különösen fontosnak tartja a kielégítő szexuális életet. Az uralkodó Mars sohasem hagyja, hogy bárki olyannak elkötelezze magát, aki a szexuális igényeit nem elégíti ki teljes mértékben. Ha viszont már elkötelezte magát őszintén hiszi, hogy kedvesével szeretne élete végéig élni. Ha egy elkötelezett kapcsolatban boldogtalanná válik, majdnem mindig szexuális problémák miatt, rögtön elkezd félrenézni, de sohasem lesz viszonya valaki mással. Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy meglepetésszerűen szakítani fog partnerével. Szeretne jó viszonyba maradni az illetővel és nem igazán érti, hogy az emberek többsége miért nem hajlandó barátságos maradni hozzá. A Kos szükségét érzi annak, hogy rázós alkalmakkor kitartson embertársai mellett, amennyiben a kielégítő, hosszútávú kapcsolatokat kívánatosnak tartja. Amint megtanulta, hogy hogyan vészelje át az élet buktatóit, hamarosan mély, tartós boldogságra fog lelni a legtörvényesebb érzéseinek egymáshoz rendelésében.

Figyelem:
Az itt olvasható jellemzések persze nem mindenkire vonatkozik, Így kérünk téged ne általánosítsd partneredet. Lehet, hogy pont Ő az IGAZI.